Soroptimistclub Wieringerland

Geïnaugureerd 17 november 1984

Verslag Avondvierdaagse Wieringen 2018

De 56e editie van de Avondvierdaagse Wieringen is gehouden in de week van 28 mei 2018. Vier avonden wandelden jong en oud zigzaggend over het voormalige eiland Wieringen. Individuele wandelaars, in school- en verenigingsverband maar ook groepen die het gewoon gezellig vinden om met elkaar te wandelen, waren weer van de partij. Een prachtige mengeling aan deelnemers, die het evenement opnieuw tot een succes hebben gemaakt.

Een deel van de opbrengst gaat traditioneel naar een lokaal en mondiaal goed doel. In 2018; Speeltuinvereniging Helderse Buurt en stichting 'Naar school Haiti'. Landelijk en internationaal werken Soroptimisten samen, om de positie van vrouwen en meisjes te verbeteren. Soroptimisten werken aan projecten over de hele wereld en vormen de grootste service organisatie van vakvrouwen, wereldwijd. Lees meer over deze goede doelen op de landelijke website: Soroptimist.nl

De Helderse Buurt

Speeltuinvereniging De Helderse Buurt maakt het mogelijk dat kinderen op een veilige manier samen kunnen spelen op, ondermeer, grote klim- en glijdtoestellen. Omdat ze kinderen uit gezinnen met minder mogelijkheden ook gebruik wil laten maken van de speeltuin, schenken De Soroptimisten een deel van de opbrengst van de Avondvierdaagse naar deze vereniging.

Stichting Naar school Haïti

De school van de Stichting Naar School in Haïti, in het zuiden van de hoofdstad Port-au-Prince, is inmiddels is uitgegroeid tot een instelling vaar ruim achthonderd kinderen les krijgen, van de eerste klas van de kleuterschool tot en met de derde klas van de middelbare school. Daaarnaast krijgen de kinderen iedere schooldag een warme maaltijd, voor hen vaak het enige voedsel van de dag. Ook wordt tijdelijk onderdak, medische zorg en hulp geboden aan kinderen die naar andere scholen gaan. Vanuit de school wordt bovendien veel gedaan om de leefomstandigheden van de bewoners van het gebied rondom de school, te verbeteren.

Avondvierdaagse Wieringen

Avondvierdaagse 2019

De 57e Avondvierdaagse Wieringen wordt in 2019 gehouden van 13 mei tot en met 17 mei.  

Start en finish: Sportcomplex Belterlaan, Hippolytushoef.

Afstanden

De afstanden: 2 ½ , 5 en 10 kilometer. Er kan zowel individueel als in groepsverband worden meegedaan.

Deelname bij inschrijving tijdens de voorinschrijfavond: € 6,- Inschrijven op de eerste avond 13 mei 2019, kan ook, dan zijn de inschrijfkosten € 6,50. Iedere deelnemer ontvangt na afloop een medaille.

Starttijden

De starttijden zijn als volgt: maandag tot en met woensdag tussen 18.00-18.30 uur voor alle lopers.

Start schema laatste avond

Op donderdag geldt het volgende start schema: 10 km: 17.45 uur en 5 km: 18.30 uur. De 2,5 km verzamelt om 19.15 uur (niet eerder) in de Koningin Wilhelminalaan te Hippolytushoef.

Facebook

Het laatste nieuws is ook te volgen op onze facebook pagina Avondvierdaagse Wieringen

Vragen?

Heeft u een vraag over de Avondvierdaagse Wieringen of een opmerking die u kwijt wilt, mail dan naar: Avondvierdaagse.wieringen@live.nl

Avondvierdaagse Wieringen 2018

Goede doel 2018 speeltuin De Helderse Buurt

Speeltuinvereniging De Helderse Buurt