Soroptimistclub Wieringerland

Geïnaugureerd 17 november 1984

Film SOLD

Op 11 oktober 2019 is het Wereldmeisjesdag, Free a Girl en Soroptimisten organiseren op deze dag landelijk een filmavond om de misstanden tegen meisjes onder de aandacht te brengen.

Dit jaar is gekozen voor de film Sold. Deze film wordt op diverse plekken in Nederland vertoond. De film vertelt het verhaal van Lakshmi, een jong meisje uit Nepal dat in de kinderprostitutie in India terecht komt. Een aangrijpend drama over hoe het met 1,2 miljoen zeer jonge meisjes in India gesteld is.

Het aantal plaatsen is beperkt. U kunt daarom alvast reserveren voor een plekjein de Cultuurschuur te Wieringerwerf. De vertoning begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. De kaarten kosten €12,50 per persoon, dit is met een gratis een kopje koffie of thee.

De opbrengst van de film komt volledig ten goede aan stichting Free a Girl.


Wilt u een voorproefje zien van deze indrukwekkende film? klik dan hier


Geslaagde Wereld Meisjesdag

Op 11 oktober hebben wij als soroptimistclub Wieringerland, samen met nog 30 andere soroptimistclubs in Nederland voor de eerste keer de Wereld Meisjesdag gevierd.

Dit hebben we gedaan door het draaien van de Film Sold in de Cultuurschuur in Wieringerwerf. We zijn de vrijwilligers van de Cultuurschur Dankbaar voor hun inzet en zijn blij dat we gebruik konden maken van de Filmzaal.

De opkomst was groot, 52 personen konden kennisnemen van deze zeer indrukwekkende film, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van het meidje Laksmi, die op haar 12e in de gedwongen prostitutie terecht kwam. De opbrengst van deze benefietavond gaat naar Free a Girl, die zich inzet om deze meisjes te bevrijden en helpt om een nieuw leven op te bouwen.

De benefietavond heeft het totaalbedrag van €600,= opgeleverd.