Soroptimistclub Wieringerland

Geïnaugureerd 17 november 1984

Zomersprookjes

In de zomer van 2007 heeft Bruno Doedoens langs de Nederlandse kust op 13 plaatsen geëxposeerd met zeventig glazen schelpen, gevuld met mooie verhalen en gedichten over de zee, de zogeheten 'zomersprookjes'. Deze verhalen zijn door de zeventig dichters, schrijvers, dichters en geluidskunstenaars ingesproken en/of opgenomen. Na de expositie zijn deze verhalen zijn gebundeld in het gelijknamige boek 'Zomersprookjes'.

"Wat zou het mooi zijn als de oude wijze zee ons verhalen kon vertellen over de relativiteit van onze menselijke acties, de drijfveren van geluk en het belang van vertrouwen, hoop en kwetsbaarheid”


Een schelp aan je oor

Hoor

Hij neemt je mee

Naar de rand van Nederland

Het strand

Zee

Bruno Doedens
De landschapsarchitect-kunstenaar Bruno Doedens richtte samen met Fris Vogels in 2003 samen de Stichting Landschapstheater en Meer (SLeM) op. In 2007 wordt hij de creatief leider. Vanuit deze stichting is het genre Landschapstheater ontwikkeld, een interdisciplinaire samenwerking van landschapsarchitectuur, locatietheater en film, per project aangevuld met andere kunstdisciplines. Regelmatig is zijn werk te zien tijdens Oerol, langs de kust, bij strand en zee.

De schelp
Eén van deze schelpen is sinds kort in het bezit van de Soroptimistenclub Wieringerland. Ook het boek 'Zomersprookjes' hebben we in ons bezit. De schelp zal binnenkort te bezichtigen én te beluisteren zijn.

Voor het vervoeren van de schelp wordt op dit moment een kist gemaakt door de Houtwerkplaats Den Helder in samenwerking met MindsZ.