Welkom bij Soroptimistclub Wieringerland

Geïnaugureerd 17 november 1984

Verslag Internationale Vrouwendag 8 maart 2017

Ontmoeting rondom sterke vrouwen indrukwekkend

Woensdagavond 8 maart vierden meer dan 100 vrouwen in de cultuurschuur internationale vrouwendag. De avond stond in het teken van ontmoeting en het thema was dit jaar ‘sterke vrouwen’.

Vrouwen konden deelnemen aan verschillende soorten workshops/presentaties met dit thema. Gerda Venema onthulde de geheimen van een krachtige selfie, Erzsi Könyves maakt indruk met haar levensverhaal en vitale, hoopvolle schilderijen en de vrouwen van Sari fairfashion maakten (maken) zich sterk voor eerlijke, moderne kleding met een prachtige modeshow.

In de hal was er gelegenheid kennis te maken met vrouwelijke ondernemers of vrouwelijke initiatieven. Gesterkt door indrukwekkende verhalen, nieuwe ideeën en verbindende gesprekken werd de avond afgesloten met een borrel.

De viering is mede mogelijk gemaakt door: Soroptimistenclub Wieringerland, Vereniging tot Opbouw, KVG Wieringermeer, KVG Anna Paulowna,  Vrouwen van NU en niet te vergeten de vrijwilligers van de Cultuur Schuur. 

Meer informatie op FB: internationale vrouwendag HK.

Presentatie Erzsi Konyves

In oktober 1956 doet Erzsi mee aan de massale demonstratie in Boedapest. Als de Sovjets op 4 november terugkeren raakt Erzsi betrokken bij het verzet en vecht mee in de Hongaarse Opstand. Erzsi is 14 jaar als ze in 1957 van Hongarije naar Nederland komt. 

Wanneer ze het land moet verlaten omdat het te gevaarlijk wordt, vlucht ze naar Nederland. Ze komt terecht in pleeggezinnen, totdat ze op kamers gaat voor haar studie aan de kunstacademie in Breda. Ze wordt kunstenares en deelt haar gevoelens via haar schilderijen.

Over de vlucht van Erzsi heeft de EO een documentaire gemaakt. Meer informatie over Erzsi Konyves? Bezoek haar website.