Soroptimistclub Wieringerland

Geïnaugureerd 17 november 1984

Tuinronde Wieringen 2018, rondje Wieringen en Wieringermeer

Galerie Op de bodem.Op 10 juni 2018 organiseerde Soroptimistclub Wieringerland de Tuinronde Wieringen. De deelnemende tuinen waren van 10 tot 17 uur geopend. Dit jaar vijf tuinen op Wieringen en vijf in de Wieringermeer. Er was veel te zien en nog meer om van te genieten: van intieme tuinen op het voormalig eiland Wieringen tot grootse boerderijtuinen met vergezichten, in de Wieringermeer.

De ronde had een lengte ongeveer 25 km en kon zowel met de fiets als de auto worden gereden. Langs de route kon er worden genoten van prachtige kunst en/of muziek en niet te vergeten de heerlijke, zelfgemaakte appeltaart met koffie of thee.

Goede doelen

Verkrijgbaar in de starttuinen de entreebewijzen voor € 7,50. Het entreebewijs gaf toegang tot alle tien de tuinen. Een deel van de opbrengst is bestemd voor Molen De Onderneming, Hippolytushoef en School for Justice. Er kon gestart worden in de tuin van Anja Moeijes en Leo de Nooijer, Elft 41 - Hippolytushoef en in de tuin van Marion Rikkering en Theo, Terpstraat 35 - Wieringerwerf.

Molen De Onderneming

Het regionale goede doel is de molen De Onderneming te Hippolytushoef, waar geld nodig is om het wiekenkruis te vervangen. De 53 jaar oude stalen roeden van het wiekenkruis van molen De Onderneming zijn doorgeroest. Sinds mei 2017 staat de molen daarom om veiligheidsredenen stil, in molenaarstermen “in de lange rust”. Maar stilstand betekent voor de molen achteruitgang. Het wiekenkruis zal dus vervangen moeten worden. De molen is op 10 juni van 10.00 tot 17.00 uur geopend, er wordt een rommelmarkt georganiseerd en er kunnen pannenkoeken worden gegeten!

School for Justice

Soroptimist International Nederland financiert met verschillende samenwerkende clubs het programma School for Justice in India, een initiatief van Free a Girl. Binnen dit programma wordt een selecte groep zeer gemotiveerde, getalenteerde meisjes (allen bevrijd uit gedwongen prostitutie) zo hoog mogelijk opgeleid tot een positie die hen in staat stelt eigenhandig het systeem te veranderen. Hun intrinsieke motivatie is groot. Niet alleen kunnen deze meisjes zich ontdoen van het stigma ‘slachtoffer’; ook kunnen zij, van binnenuit, de straffeloosheid in India tenietdoen om de daders achter de tralies te krijgen. Lees meer....

Heeft u ook een bijzondere tuin of een bijzondere verzameling en wilt u een keer meedoen, neem dan contact op met Anja Moeijes, email: anja.moeijes@hetnet.nl