Soroptimistclub Wieringerland

Geïnaugureerd 17 november 1984

Verborgen Schatten Hollands Kroon

Op 8 oktober 2017 organiseerde Soroptimistclub Wieringerland de eerste Verborgen Schatten route door Hollands Kroon. Wat gaat er schuil achter de voordeur? Dat was de vraag, die gesteld werd op de elf adressen, op Wieringen, Anna Paulowna en Wieringerwaard.

Bijzondere privé verzamelingen die zelden of nooit worden getoond maar die met passie bij elkaar zijn gesprokkeld en deze keer voor het goede doel werden tentoongesteld op mooie locaties. De collecties waren divers, uniek en voor elk wat wils.

Het goede doel waar de route voor werd georganiseerd was stichting Make over Mansion, actief in de kop van Noord-Holland. De stichting uit Anna Paulowna ontving € 500,=.

De Soroptimisten zetten zich met kennis en vaardigheden in voor het verbeteren van de posities van vrouwen en kinderen en de bevordering van mensenrechten. De activiteiten staan in het teken van Beweging, Bewustwording en Belangenbehartiging. Met de opbrengst uit fundraisingsactiviteiten waaronder de Avondvierdaagse op Wieringen kan de club diverse goede doelen ondersteunen.


Verborgen Schatten voor Make over Mansion

  • Stichting Make over Mansion is actief in de kop van Noord-Holland.
  • De stichting uit Anna Paulowna, heeft tot doel kinderen die langdurig ziek aan huis zijn gebonden, een droompaleis te kunnen geven. Een eigen kamer waar zij tot rust komen en genieten.
  • Stichting Make over Mansion zet zich in voor langdurig zieke kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar.