Soroptimistclub Wieringerland

Geïnaugureerd 17 november 1984

Tuinronde Wieringen 2020

Mocht u geinspireerd zijn door deze mooie tuinen en wilt uw tuin ter beschikking stellen voor de Tuinronde?
Voor de Tuinronde in 2020 zijn we al weer op zoek naar nieuwe inspirerende tuinen. Heeft u een mooie tuin op het westelijk gedeelte van Wieringen of kent u iemand met een mooie tuin en wilt u meedoen? Stuur een email naar anja.moeijes@hetnet.nl

Enkele tuinen die u in 2019 kon bezoeken:

Franse tuin

Deze franse tuin is ontworpen door Firma DonkerGroen. Een prachtige langgerekte waterpartij met symetrisch geplaatste coniferen, buxus hagen en leibomen. Het is een genot om deze tuin te bezoeken.

Zitjes in de tuin

Ondanks dat ze zichzelf onervaren tuiniers noemen, mag deze bijzondere tuin er echt wel zijn. Een waterpartij, verdiept terras, hoogte verschillen en verschillende soorten bamboe maken sfeervolle plekjes om lekker te genieten.

Water in de tuin

De tuin bestond in eerste instantie voornamelijk uit water. In verband met de kleinkinderen is de vijver omgevormd naar een ondiepe waterpartij, waarin je de wolken kan zien weerspiegelen. Het resultaat is verrassend mooi.

Pluktuin

Deze ruime tuin was in 2004 nog een weiland. Nu beschikt zij over een bijzondere kleurenpracht, om het hele jaar door van te genieten. Van juni tot november mogen liefhebbers hun eigen boeket bij elkaar plukken.

Acties tijdens eerdere Tuinrondes:


Chocolade harten

In 2018 verkochten we chocolade harten voor de School for Justice, waar meiden, opgeleid worden om de gedwongen prostitutie aan te pakken.

Prijs: 3 harten voor €5,=

Unieke fotokaarten

In 2016 verkochten we de unieke fotokaarten van Meta Klein. Hierop stonden afbeeldingen van prachtige bloemen.

Prijs: 2,50 perstuk of 5 voor €10,=

Bugs

In 2015 verkochten we 'Bugs' een kunstproject van Janneke de Regt. Gemaakt van o.a. oude lampen.
Foto gemaakt door Gerda Venema.

Prijs: €5,= per stuk

Groei & Bloei

Met enige regelmaat is Groei & Bloei aanwezig in één van de tuinen. Groei & Bloei is het grootste tuintijdschrift en de leukste groenvereniging van Nederland.