Soroptimistclub Wieringerland

Geïnaugureerd 17 november 1984

Avondvierdaagse Wieringen van 17 t/m 20 mei 2022

Gelukkig kan de Avondvierdaagse 2022 dit jaar weer door gaan!
We lopen dit jaar voor de 58e keer de Avondvierdaagse op Wieringen.


Avondvierdaagse Wieringen

Verslag Avondvierdaagse Wieringen 2019

De 57e editie van de Avondvierdaagse Wieringen is gehouden in de week van 13 tot 16 mei 2019. Vier avonden met prachtig mooi weer wandelden jong en oud zigzaggend over het voormalige eiland Wieringen.

Op 13 mei gaf Boukje de Kock het startsein aan 430 lopers. Groot, klein oud en jong, alle partijen waren vertegenwoordigd. Individuele wandelaars, in school- en verenigingsverband maar ook groepen die het gewoon gezellig vinden om met elkaar te wandelen, waren weer van de partij. Drie dagen waren er twee juryleden op pad om te oordelen wie keurig liep, wie er goed uit zag en wie met goede zin zijn tocht deed. Iedereen haalde de eindstreep.

Het oordeel van de jury was dat er geen afval langs de weg lag en dat alle lopers en begeleiders daar een compliment voor verdienden. Dit jaar waren er twee eerste prijzen die blij in ontvangst werden genomen door DOS uit Den Oever en de Gymvereniging van Wieringen. De jury vond dat er actief en gezellig werd gelopen. De tweede prijs ging naar de kleintjes van OBS t 'Span. Zij waren goed te horen en zongen de hele weg hoe trots ze waren van Wieringen te komen. De derde prijs ging naar de bewoners en begeleiders van het Noorderlicht. De Jury vond het bewonderingswaardig dat er zoveel moeite werd gedaan om onze ouderen actief mee te laten doen in deze gemeenschappelijke actieviteit. Een voorbeeld voor iedereen. Alle lopers hebben 500 euro bijeen gelopen voor de nog te openen Hospice op Westerland. De EHBO die normaliter een kleine vergoedeing ontvangt voor hun bijdrage hebben deze enthousiast afgestaan aan dit doel.

De organisatie lag ook dit jaar in handen van de Soroptimistclub Wieringerland die tevreden terugkijkt op een geslaagde avondvierdaagse 2019. Jaarlijks gaat en deel van de opbrengst gaat naar een lokaal en en een deel naar een internationaal goed doel. In 2019 zijn dit Stichting Hospice Hollands Kroon en het project 'School for justice' (Free a girl) Landelijk en internationaal werken Soroptimisten samen, om de positie van vrouwen en meisjes te verbeteren. Soroptimisten werken aan projecten over de hele wereld en vormen de grootste service organisatie van vakvrouwen, wereldwijd.Stichting Hospice Hollands Kroon

Stichting Hospice Hollands Kroon is bezig met het opzetten van een hospice op Westerland. Het Tweede Thuis biedt een geborgen omgeving aan mensen die in hun laatste levensfase niet meer thuis kunnen zijn. Het tweede thuis is een warme plek , waar ieder zichzelf mag zijn, omringd door liefdevolle aandacht en warmte, in een respectvolle, veilige en huislijke omgeving. Met de aanwezigheid van professionele en vrijwillige zorg.

School for justice

Free a Girl is een internationale organisatie die strijdt tegen kinderprostitutie en straffeloosheid. Naast bevrijdingen en gerechtigheid richt Free a Girl zich op de preventie van kinderprostitutie en re-integratie van slachtoffers. De school for justice is één van de project van Free a girl, waarbij uit de prostitutie bevrijdde kinderen uit India en Nepal opgeleid worden tot advocaat, journalist, juridisch maatschappelijk werker of politie agent om het systeem van binnenuit te veranderen en zo straffeloosheid rondom kinderprostitutie te bestrijden.

Avondvierdaagse 2022

Dit jaar wordt voor de 58e kee de Avondvierdaagse gelopen op Wieringen. De avondvierdaagse wordt gelopen van 17 t/m 20 mei 2022.

Deelname bij inschrijving
Voorinschrijving: op 9 mei 2022 € 6,-
Inschrijven bij start: 17 mei 2022: € 6,50
Iedere deelnemer ontvangt na afloop een medaille.

Start en finish
Start tussen18.00 - 18.30 uur
Sportcomplex Belterlaan, Hippolytushoef.

Afstanden
De afstanden: 2 ½ , 5 en 10 kilometer. Er kan zowel individueel als in groepsverband worden meegedaan.

Start schema laatste avond
Op vijdag geldt het volgende start schema:
10 km: 17.45 uur,
5 km: 18.30 uur en de
2,5 km verzamelt om 19.15 uur (niet eerder)
in de Koningin Wilhelminalaan te Hippolytushoef.

Facebook
Het laatste nieuws is ook te volgen op onze facebook pagina Avondvierdaagse Wieringen

Vragen?
Heeft u een vraag over de Avondvierdaagse Wieringen of een opmerking die u kwijt wilt, mail dan naar: Avondvierdaagse.wieringen@live.nl

Stichting Hospice Hollands Kroon


Avond4daagse Wieringen