Soroptimistclub Wieringerland

Geïnaugureerd 17 november 1984

Amref Flying Doctors - Fietsen in Afrika

Bijna 60 jaar geleden begon Amref in Kenia als ‘Flying Doctors’. Inmiddels is Amref Flying Doctors uitgegroeid tot een organisatie die internationaal voorop loopt als het gaat om behoud van gezondheid en voorkomen van ziekte in Afrika. Amref Flying Doctors kent de culturen en tradities, en kunnen daarom op een efficiënte manier samenwerken met de bevolking. Amref Flying Doctors gaat uit van de behoeften, maar vooral van de eigen kracht van de Afrikanen zelf.

Wat doet Amref Flying Doctors?
Amref Flying Doctors zet zich in voor blijvende verbeteringen van goed functionerende gezondheidssystemen in Afrika. Dat betekent dat Amref Flying Doctors zich in de programma’s richt op zaken als opleiding van zorgpersoneel en bestrijding van ziektes als malaria en aids. Maar ook op goede communicatiemiddelen, transport en voorlichting, op vergroting van zelfbewustzijn en participatie van kwetsbare groepen, wetgeving en onderwijs. En hoewel het niet meer het speerpunt van hun werk is, voert Amref Flying Doctors ook nog steeds medische vluchten uit naar afgelegen gebieden.

Deelname Afrika Classic
Door het organiseren van een fietstocht van 6 dagen wordt 400 km op de fiets door Tanzania afgelegd. Elke deelnemer dient minimaal € 5.000 sponsorgeld, ten gunste van Amref Flying Doctors, in te zamelen. Freek Jonker uit Winkel fietst in oktober 2018 mee. Soroptimistenclub Wieringerland heeft Freek (en dus Amref) hiervoor gesponsord. Freek komt in december 2018 zijn ervaringen met ons delen.

Hieronder de filmpjes van zijn bijzondere reis;
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7