Soroptimistclub Wieringerland

Geïnaugureerd 17 november 1984

Care for Brasil

De Stichting Care for Brasil zet zich in voor de opvang van kansarme kinderen in Brazilië. Kinderen die vanaf jonge leeftijd op straat opgroeien omdat hun ouders moeten werken of studeren, geven zij een veilige plek om te verblijven, eten en zich te ontwikkelen. Ofwel om kind te zijn. Ze doen dit in nauwe samenwerking met lokale organisaties. Stichting Care for Brasil verzorgt hiermee voedselzekerheid voor de kinderen en mogelijkheden tot opleiding en kansen op de arbeidsmarkt voor hun moeders.

Op verschillende lokaties in Brazilië zijn de gebouwen, waarin de dagopvang gehuisvest is, aan een grondige renovatie toe. Zoals bijvoorbeeld in Ritapolis waar door hevige regenval de fndering aan het verzakken is. Hiervoor is dringend geld nodig. En in Santa Cruz waar ze last hebben hevige lekkage en het dak gerepareerd moet worden.

Frida Struik is al jaren betrokken bij de Stichting Care for Brasil en is inmiddels meerdere malen op bezoek geweest bij de diverse opvanglokaties. En heeft een mooie presentatie gegeven over de Stichting Care for Brasil.