Soroptimistclub Wieringerland

Geïnaugureerd 17 november 1984

Mooi bedrag Make over Mansion
Dankzij de Verborgen Schatten route

De Verborgen Schatten route, gehouden op 8 oktober 2017 door de gemeente Hollands Kroon, heeft geresulteerd in een mooi bedrag voor het goede doel, de stichting Make over Mansion.

Priveverzamelingen

Bijzondere priveverzamelingen gingen schuil achter elf voordeuren op Wieringen, in Anna Paulowna en Wieringerwaard. De verzamelingen, die met passie bij elkaar zijn gebracht, worden zelden of nooit getoond, maar wel voor dit goede doel. De collecties waren divers, uniek en voor elk wat wils.

Stichting

Uit de opbrengst ontving de stichting vijfhonderd euro. Stichting Make over Mansion is actief in de Kop van Noord-Holland en werd in 2014 opgericht door Marije Koelman-Kloppenburg uit Anna Paulowna.

"Met alle ontwikkelingen die gaande zijn binnen Make over Mansion, zou ik heel graag in contact willen komen met fotografen die ons proces tijdens Make overs zouden willen volgen. Vind je dat ook een leuk idee? Laat het maar weten, heel fijn als je ook wilt helpen", laat Marije via Facebook weten.

Marije zet zich belangeloos in voor langdurig zieke kinderen, in de leeftijd van zes tot veertien jaar. "De slaapkamers van deze kinderen worden omgetoverd tot prachtige paleisjes en naar eigen wens van de kindereen. De organisatie doet dit samen met de kinderen en mensen die dicht bij hen staan. Daarnaast ondersteunt de Soroptimistclub een landelijk en mondiaal doel."

Blij

Natuurlijk is de organisatie blij met de steun van de Soroptimistenclub, die zich al vaker niet onbetuigd liet bij allerlei acties en activiteiten. De soroptimisten doen dit vanuit een bepaalde achtergrond en gedachte.

Soroptimisten

Soroptimisten zetten zich met kennis en vaardigheden in voor het verbeteren van de posities van vrouwen en kindeen en de bevordering van mensenrechten. De activiteiten staan in het teken van Beweging, Bewustwording en Belangenbehartiging.


Publicatie: Wieringer Courant / Wieringermeerbode en CTR HollandsKroon