Soroptimistclub Wieringerland

Geïnaugureerd 17 november 1984


Toilet TwinnigEn

Eén op de drie mensen op de wereld heeft geen veilige plek om naar de WC te gaan. Veel mensen sterven als gevolg van slechte (of ontbrekende) sanitaire voorzieningen. Vooral vrouwen, kinderen, ouderen en zieken zijn hier het slachtoffer van. Elke minuur sterft er een kind als gevolg van slechte sanitaire voorzieningen of vervuild drinkwater.

In Afrika stopt de helft van de meisjes vroegtijdig met haar opleiding. Het niet tot de beschikking zijn van een toillet is hiervan veelal de oorzaak. Op je hurken in het gras is er het risico dat je door een slang gebeten wordt en ben je een gemakkelijke prooi voor sexueel geweld. En tijdens de maandelijkse periode is naar school gaan geen optie.

Toilet Twinning is project voor het verbeteren van water en sanitataire voorzienigen door het verdubbelen van 'jouw' toillet. Door het 'laten bouwen van een toillet waar ze die heel hard nodig hebben.

Afgelopen weekend kregen wij van onze Zusterclub uit Blackburn een 'tweeling'-toillet kado. Wij zijn nu de trotse eigenaar van een toillet in Pujehun, Sierra Leone.