Soroptimistclub Wieringerland

Geïnaugureerd 17 november 1984

Internationale Vrouwendag 8 maart 2019

Met dank aan de Werkgroep Internationale Vrouwendag Hollands Kroon en de vele vrijwilligers en 85 bezoekers, kunnen we terug kijken op een zeer gelaagde viering van de Internationale Vrouwendag.

De avond stond in het kader van het thema Duurzaamheid. Dus geen plastic bordjes bij het eten, maar biologisch afbreekbare. En zeker geen plastic bekers of bestek. Het eten was weer goed verzorgd, we hebben weer mogen genieten van elkaars lekkerste gerechten.

Na het eten was er een lezing door Nanda van der Ham van El Kombi.
Haarbedrijf is gebaseerd op drie pijlers; Stand Up Paddle / Sup It Up / Zero Waste

Zij vertelde hoe zij met een groep vrijwilligers op een Sup het afval uit de grachten van Alkmaar haalt. En dat is heel veel afval. Bij de opaalactie na Koningsdag hebben ze in twee uur tijd ongeveer 250 kg afval verzameld. Het afval wordt gescheiden ingeleverd.
Daarnaast probeert ze haar levensstijl haar voetafdruk zo klein mogelijk te maken, door zoveel mogelijk verpakkingsmateriaal te voorkomen, zo neemt ze haar eigen herbruikbare groentenetje mee nemen naar de supermarkt. En kiest ze er bewust voor om producten te kopen die minder ver gereisd hebben, dus liever wijn uit Spanje dan uit Zuid Afrika. Erg inspirerend!

Na de lezing was er gelegenheid om bij verschillende bedrijven informatie in te winnen over duurzaamheid, afvalinzameling, de actie ‘tegel eruit, plantje erin’, Amnesty International.

En ook kon je enkele workshops volgen;
- Zelf wasmiddel maken
- Bodypercussie
- Leer nog beter je afval te scheiden
- Vilten op Wieringen

De avond werd afgesloten met gezellig samen zijn een muzikaal intermezzo verzorgd door de Tubanjo Kitchen Band.

We hebben een ontzettend gezellige avond met elkaar gehad!
Kom jij volgend jaar op 8 maart ook?

Meer informatie?
Bezoek de Facebookpagina: internationale vrouwendag HK.