Soroptimistclub Wieringerland

Geïnaugureerd 17 november 1984

De vikingen van Wieringen
Glooiend landschap, ingesleten weggetjes, oude dorpjes en boerderijen. Eeuwenlang heeft de waddenzee invloed gehad op het uiterlijk van het voormalig waddeneiland Wieringen. De Vikingen hebben het eiland bezocht en schatten achtergelaten.

Binnen de vikingcultuur leefden vrouwen zelfstandig en autonoom. Dit inspireerde ons om tassen te maken in de stijl van de vikingen.

Positie van de vrouw
Vrouwen hadden een sterke positie in de vikingsamenleving. Vrouwen werden gezien als het hoofd van de boerderij. Ze hadden rechten en werden beschermd tegen sexuele intimidatie.

Met deze tas beelden wij onze verbondenheid uit met onze regio, geschiedenis en de zelfstandige vikingvrouwen. Het patroon op de tas is een afdruk van een hanger uit de vikingschat gevonden op Wieringen. Deze hangers werden alleen gedragen door vrouwen en staat symbool staat voor de vrouwelijke spritualiteit en vruchtbaarheid.

De tas is gemaakt van bladeren van de Acabaplant en is 100% milieuvriendelijk.


Bestellen van de tas
De tas is te bestellen door het voor €7,95 per stuk, dit is excl. verzendkosten (pakketpost). Ophalen of bezorgen kan alleen in de regio Hollandskroon. Voor het ophalen of bezorgen nemen we contact met u op. De verzendkosten bedragen €6,75. Bij bestelling van meerdere tassen worden ze gezamenlijk verzonden. U ontvangt een factuur via het opgegeven e-mailadres.

Bestellen Viking tas