Soroptimistclub Wieringerland

Geïnaugureerd 17 november 1984

LET OP: Vanwege de coronamaatregelen is de Tuinronde 2021 afgelast!

Tuinronde Wieringen 2019, rondje Wieringen-oost

Op 26 mei 2019 organiseerde Soroptimistclub Wieringerland de Tuinronde Wieringen. De tien bijzondere tuinen op het oostelijk gedeelte van Wieringen waren van 10 tot 17 uur geopend voor publiek. In de tuinen was een varieeteit aan bezienswaardigheden, zo zijn er tuinen met muziek, kunst en bijzondere verzamelingen.

De ronde had een lengte ongeveer 20 km en kon zowel met de fiets als de auto worden gereden. Dit jaar kon er gestart worden in de tuin van Anja Moeijes en Leo de Nooijer, Elft 41 - Hippolytushoef en in de tuin van Museum Jan Lont, Stroerweg 39 - Stroe. Ondanks de slechte weersvoorspellingen waren er weer veel mensen die kwamen genieten van de mooie tuinen. Gelukkig bleef het weer de hele dag beter dan voorspeld en kon iedereen zijn ronde afmaken.

Langs de route kon er worden genoten van prachtige kunst en/of muziek en niet te vergeten de heerlijke, zelfgemaakte gebak met koffie of thee. En voor de lunch was er een heerlijke huisgemaakte soep. Een deel van de opbrengst is bestemd voor 4 jubilerende muziekverenigingen en School for Justice.

Muziekverenigingen

Het muziekonderwijs is de afgelopen jaren steeds verder afgenomen. Ook de subsidies aan verenigingen worden steeds minder. Steeds meer verenigingen hebben moeite om hun hoofd boven water te houden. Juist terwijl muziek zo belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Als regionaal goed doel is dit jaar gekozen om vier muziekverenigingen uit de Gemeente Hollands Kroon te steunen. Vertegenwoordigers van muziekverengingen Apollo, Creona, Breeze en Wieringerwaard werden in de tuin van Anja Moeijes en Leo de Nooijer in Hippolytushoef ontvangen met een koffie en gebak. De verenigingen jubileren dit jaar en mochten naast de felicitaties een cheque van € 300,00 in ontvangst nemen.

School for Justice

Soroptimist International Nederland financiert met verschillende samenwerkende clubs het programma School for Justice in India, een initiatief van Free a Girl. Binnen dit programma wordt een selecte groep zeer gemotiveerde, getalenteerde meisjes (allen bevrijd uit gedwongen prostitutie) zo hoog mogelijk opgeleid tot een positie die hen in staat stelt eigenhandig het systeem te veranderen. Hun intrinsieke motivatie is groot. Niet alleen kunnen deze meisjes zich ontdoen van het stigma ‘slachtoffer’; ook kunnen zij, van binnenuit, de straffeloosheid in India tenietdoen om de daders achter de tralies te krijgen. Lees meer....

Heeft u ook een bijzondere tuin of een bijzondere verzameling en wilt u een keer meedoen, neem dan contact op met Anja Moeijes, email: anja.moeijes@hetnet.nl