Soroptimistclub Wieringerland

Geïnaugureerd 17 november 1984

Soroptimistclub Wieringerland

Soroptimisten zijn zusters (sorores) die het beste (optimum) nastreven. Als grootste internationale serviceorganisatie van vrouwelijke professionals zetten Soroptimisten zich wereldwijd in voor de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes, zodat ze een betere kans krijgen op een succesvolle toekomst.

Soroptimistclub Wieringerland is een serviceclub in de gemeente Hollands Kroon. De club telt zevenentwintig enthousiaste, werkende en maatschappelijk betrokken vrouwen. Vrouwen die zich met hun eigen specifieke vakkennis willen inzetten voor de samenleving.

Onze activiteiten staan in het teken van:

  • Action - Beweging
  • Awareness - Bewustwording
  • Advocacy - Belangenbehartiging

Action
De Sorren (sorores) komen in actie en brengen geld bijeen door fundraising, voor regionale, nationale en mondiale projecten. Soroptimistclub Wieringerland organiseert onder andere de Avondvierdaagse Wieringen, Tuinronde Wieringen en de Winterchallenge. Daarnaast organiseren we diverse kleinschalige acties en ondersteunen we diverse activiteiten, die door anderen worden georganiseerd.

Awareness
Wij vragen aandacht voor vrouwenrechten bij overheden en in de samenleving. Daar waar wij kunnen zetten wij ons in om aandacht te vragen om de problemen waar vrouwen en meisjes in de maatschappij tegen aan lopen aan de kaak te stellen. We helpen mee bij de organisatie van de Internationale Vrouwendag (8 maart), organiseren een Benefiet Filmavond op wereld Meisjesdag (11 oktober) vragen aandacht voor geweld tegen vrouwen en meisjes tijdens Orange the World (25 november - 10 december).

Advocacy
Door middel van onze fundraisingsactiviteiten dragen we aantoonbaar bij aan een betere toekomst voor vrouwen en meisjes. Als internationale organisatie hebben we hierdoor 20 vertegenwoordigers vanuit Soroptimist Internationaal met een adviserende rol bij de Verenigde Naties (VN), en zien er op toe dat de rechten van vrouwen en meisjes steeds weer onder de aandacht gebracht worden. Daarnaast heeft Soroptimist Nederland sinds eind 2016 een leerstoel bij de Universiteit van Utrecht, waar in 2017 prof. dr. Felisa Tibbitts is benoemd tot bijzonder hoogleraar Mensenrechteneducatie.


Soroptimist is het magazine voor Soroptimisten
in Nederland, Suriname en Curaçao.

Winterchallenge

Op zaterdag 9 november 2019 wordt de tweede Winterchallenge georganiseerd. Wij dagen u uit om deel te nemen aan één van de creatieve workshops onder de professionele begeleiding van diverse kunstenaars.

Avond4daagse Wieringen

Op 11 mei 2020 gaat de 58e editie van de Avondvierdaagse Wieringen van start. Een sportief en gezellig evenement waar je samen met je klasgenoten, sportclub of vereniging loopt voor het goede doel.

Tuinronde Wieringen

Op 7 juni 2020 organiseert Soroptimistclub Wieringerland de 19e Tuinronde Wieringen. Dit jaar kunt u weer 10 tuinen bezoeken. In de tuinen zijn diverse bezienswaardigheden.