Soroptimistclub Wieringerland

Geïnaugureerd 17 november 1984

Soroptimistclub Wieringerland

Soroptimistclub Wieringerland bestaat uit een groep van 23 vrouwen, die hun kennis en vaardigheden inzetten de positie van vrouwen en meisjes wereldwijd te verbeteren. Dit doen we als zusters (Sorores), die het beste (optimum) nastreven. Concreet houdt dit in dat we jaarlijks een aantal evenementen organiseren in de Gemeente Hollandskroon. Hiermee zamelen we geld in om te schenken aan organisaties, die zich actief inzetten voor de verbetering van de positie van de vrouw (de goede doelen). Daarnaast organiseren we jaarlijks een aantal lezingen en creëren we bewustwording over mensenrechten, duurzaamheid en de positie van de vrouw in de maatschappij.

Op 17 november 1984 is Soproptimistclub Wieringerland geïnaugureerd. De club is destijds opgericht met twintig leden, dit zijn onze charterleden. Een deel van onze charterleden is nog steeds actief lid van onze club. Hier zijn we trots op! We streven er naar om het aantal leden uit te breiden, waarbij een brede kennis en diversiteit binnen de club voorop staat.

Club Wieringerland manifesteert zich in een echte plattelandsgemeente met specifieke evenementen en aandachtsgebieden. Dit neemt niet weg dat we met onze club onderdeel zijn van een gotere organisatie, en wel de grootste internationale serviceorganisatie van vakvrouwen. Samen met 72.000 vrouwen over de hele wereld zetten we ons in voor de mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes wereldwijd.

Nieuwe leden welkom

De club staat open voor werkende vrouwen woonachtig in de gemeente Hollands Kroon. Vrouwen die zich willen ontwikkelen en zich met hun eigen specifieke vakkennis willen inzetten voor de maatschappij, zijn welkom.

Activiteiten

Soroptimistclub Wieringerland organiseert de Avondvierdaagse Wieringen, Tuinronde Wieringen, Winterchallenge en ondersteunen diverse activiteiten die door anderen worden georganiseerd.

Bijeenkomsten

Maandelijks komen de Soroptimisten bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomsten worden de bestuurlijke zaken besproken en vertellen commissieleden over hun plannen. Regelmatig worden er externe sprekers van maatschappelijke organisaties, verenigingen en stichtingen, uitgenodigd, om te vertellen over de doelen waarvoor zij staan. Verder worden er bedrijfsbezoeken georganiseerd en zijn er gezamenlijke avonden met Rotary-, Lions- en Soroptimistclubs uit de regio.

Voor meer informatie mail naar:
wieringerland@soroptimist.nl