Soroptimistclub Wieringerland

Geïnaugureerd 17 november 1984

Soroptimistclub Wieringerland

Soroptimistclub Wieringerland bestaat uit een groep van 24 vrouwen, die hun kennis en vaardigheden inzetten de positie van vrouwen en meisjes wereldwijd te verbeteren. Dit doen we als zusters (Sorores), die het beste (optimum) nastreven. Concreet houdt dit in dat we jaarlijks een aantal lezingen en evenementen organiseren. Door het organiseren van deze lezingen en evenementen creeren we bewustwording over mensenrechten en de positie van de vrouw in de maatschappij. Ook zamelen we geld in om te schenken aan andere organisaties, die zich actief inzetten voor de verbetering van de positie van de vrouw (zg. goede doelen).

Met onze club zijn wij onderdeel van de grootste internationale serviceorganisatie van vakvrouwen. En zetten we ons in voor de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes over de hele wereled.

Nieuwe leden welkom

De club staat open voor werkende vrouwen woonachtig in de gemeente Hollands Kroon. Vrouwen die zich willen ontwikkelen en zich met hun eigen specifieke vakkennis willen inzetten voor de maatschappij, zijn welkom.

Activiteiten

Soroptimistclub Wieringerland organiseert de Avondvierdaagse Wieringen, Tuinronde Wieringen, Winterchallenge en ondersteunen diverse activiteiten die door anderen worden georganiseerd.

Bijeenkomsten

Maandelijks komen de Soroptimisten bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomsten worden de bestuurlijke zaken besproken en vertellen commissieleden over hun plannen. Regelmatig worden er externe sprekers van maatschappelijke organisaties, verenigingen en stichtingen, uitgenodigd, om te vertellen over de doelen waarvoor zij staan. Verder worden er bedrijfsbezoeken georganiseerd en zijn er gezamenlijke avonden met Rotary-, Lions- en Soroptimistclubs uit de regio.

Voor meer informatie mail naar:
wieringerland@soroptimist.nl

Charterleden

Soroptimisten staan voor de positieverbetering van vrouwen en meisjes overal in de wereld, zodat zij in staat zijn om op autonome en authentieke wijze een bijdrage te leveren aan de samenleving. De Sorren brengen geld bijeen voor regionale, nationale en mondiale projecten die de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes voorstaan. De projecten passen binnen een centraal thema en worden eenmalig of voor meerdere jaren ondersteund.

Club Wieringerland manifesteert zich in een echte plattelandsgemeente met specifieke evenementen en aandachtsgebieden. De twintig charterleden die de club hebben opgericht zijn op 17 november 1984 geïnaugureerd. In de jaren daarna is het leden aantal gegroeid en zijn de vakgebieden uitgebreid. Een deel van de leden komt vanuit diverse specialismen binnen de zorg en het onderwijs daarnaast telt de club een aantal vrije beroepen.