Soroptimistclub Wieringerland

Geïnaugureerd 17 november 1984

Soroptimistclub Wieringerland

Soroptimisten zetten hun kennis en vaardigheden in om wereldwijd de posities van vrouwen en meisjes te verbeteren. Soroptimisten zijn zusters, Sorores, die het beste, optimum, nastreven. Als grootste internationale serviceorganisatie van vakvrouwen zet Soroptimist International zich wereldwijd in voor de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes.

Nieuwe leden welkom

De club staat open voor werkende vrouwen woonachtig in de gemeente Hollands Kroon. Vrouwen die zich willen ontwikkelen en zich met hun eigen specifieke vakkennis willen inzetten voor de maatschappij, zijn welkom.

Activiteiten

Soroptimistclub Wieringerland organiseert de Avondvierdaagse Wieringen, Tuinronde Wieringen, Winterchallenge en ondersteunen diverse activiteiten die door anderen worden georganiseerd.

Bijeenkomsten

Maandelijks komen de Soroptimisten bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomsten worden de bestuurlijke zaken besproken en vertellen commissieleden over hun plannen. Regelmatig worden er externe sprekers van maatschappelijke organisaties, verenigingen en stichtingen, uitgenodigd, om te vertellen over de doelen waarvoor zij staan. Verder worden er bedrijfsbezoeken georganiseerd en zijn er gezamenlijke avonden met Rotary-, Lions- en Soroptimistclubs uit de regio.

Voor meer informatie mail naar:
wieringerland@soroptimist.nl

Charterleden

Soroptimisten staan voor de positieverbetering van vrouwen en meisjes overal in de wereld, zodat zij in staat zijn om op autonome en authentieke wijze een bijdrage te leveren aan de samenleving. De Sorren brengen geld bijeen voor regionale, nationale en mondiale projecten die de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes voorstaan. De projecten passen binnen een centraal thema en worden eenmalig of voor meerdere jaren ondersteund.

Club Wieringerland manifesteert zich in een echte plattelandsgemeente met specifieke evenementen en aandachtsgebieden. De twintig charterleden die de club hebben opgericht zijn op 17 november 1984 geïnaugureerd. In de jaren daarna is het leden aantal gegroeid en zijn de vakgebieden uitgebreid. Een deel van de leden komt vanuit diverse specialismen binnen de zorg en het onderwijs daarnaast telt de club een aantal vrije beroepen.